Gairebé 10.000 persones han fet la visita guiada 'La Figueres de Dalí'

2011-11-02 18:00

Les visites guiades a la Figueres de Dalí han augmentat durant aquest estiu. Els mesos de juliol, agost i setembre, el nombre de visitants s’ha enfilat fins als 9.967. Si bé l’assistència de catalans s’ha mantingut al voltant del miler de persones, el nombre de visitants de la resta de comunitats autònomes ha augmentat considerablement (en gairebé 500). En aquest sentit, són els madrilenys seguits pels valencians i els bascos els que més han gaudit d’aquesta ruta. D'entre els estrangers destaquen les 3.844 persones procedents de França.

D'altra banda aquest estiu han passat per les Oficines Municipals de Turisme de Figueres fins a 74.851 persones. El públic francès continua essent el principal consumidor, amb poc més d’un terç del total de les visites. Just per sota hi trobem els turistes russos, que cada vegada s’interessen més per la capital de l’Alt Empordà.

El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, destaca el valor afegit que els visitants de l’univers dalinià donen a la resta de la ciutat. “I és en aquest sentit, en què el reconeixement de Figueres com a Ciutat Turística, en ajudarà a donar una millor i més amplia oferta a tots els visitants que aprofiten la seva estada a la ciutat per passejar pel nostre centre comercial a cel obert”, explica el regidor.

Durant la temporada d’hivern, les visites a la Figueres de Dalí s’han de concertar prèviament a l’Oficina Municipal de Turisme ubicada a la plaça del Sol o trucant al 972 503 155.