Funció accessible de 'Mare de sucre' al Teatre el Jardí de Figueres

2022-05-10 09:00

"Mare de sucre" de Clàudia Cedó arriba aquest dissabte al Teatre el Jardí de Figueres. S'ofereixen els serveis d'audiodescripció, subtitulació, interpretació en llengua de signes, material tècnic d'accessibilitat i visita tàctil. Per a més informació escriviu a figueresaescena@figueres.org.

La Cloe té 27 anys, discapacitat intel·lectual i un desig dins les entranyes des de petita. La incomprensió de la seva família, de la fundació on viu i de la seva comunitat la duran a una lluita pels seus drets sense precedents, a una rebel·lió maldestra contra una situació injusta que li ha arrabassat el poder de decisió del seu propi cos. La Cloe s’enfrontarà amb la llei dels homes per aconseguir el seu anhel, íntim i natural: quedar-se embarassada i tenir un fill. Però el viatge la farà dubtar d’ella mateixa. Seria ella una bona mare? Quina és la capacitat que ens converteix en bones mares i bons pares? Totes les persones que tenen fills, la tenen? Totes les persones amb discapacitat, estan incapacitades per afrontar la maternitat?

Mare de sucre reflexiona sobre el tracte que donem com a societat a les persones amb diversitat funcional a partir de la història d’una noia amb discapacitat intel·lectual que vol ser mare.

Nominada als Premis Butaca 2021 a Millor direcció teatral, Millor muntatge teatral, Millor text, Millor actriu teatral (Andrea Álvarez) i Millor actriu de repartiment (Maria Rodríguez).