Fuita de carburant d'una barca en un canal de Santa Margarida i el Salatar a Roses

2011-12-31 20:00

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha activat el Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines CAMCAT en fase de prealerta per la fuita de carburant que ha patit una barca en el canal de Santa Margarida i el Salatar, al municipi de Roses.

El fet ha tingut lloc avui dissabte a tres quarts de dues de la tarda quan una embarcació d'esbarjo de 5 m d'eslora s'ha mig enfonsat en el canal i ha perdut uns 20-25 litres de carburant del dipòsit. Una dotació dels Bombers de la Generalitat ha actuat ràpidament per contenir el vessament mitjançant les mànegues de dotació. Actualment la situació és de control, un cop ancorada l'embarcació, que està estabilitzada, i la taca de carburant s'ha envoltat amb barreres de contenció. Es preveu que la barca es retiri de l'aigua el dia 2 de gener. S'ha aplicat també un dispersant per evitar les males olors.

Amb tot, la possibilitat que la barca es mogués i perdés més combustible ha fet que des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, de la DGPC, es realitzessin gestions amb el Port de Roses perquè aportés les seves barreres de contenció i amb l'Agència de Residus de Catalunya i amb Salvament Marítim SASEMAR. També s'ha alertat la Policia Local de Roses.