Francesc Puertas autor del llibre 'El sostén, mitos y leyendas… y manual de uso' oferirà una xerrada a la botiga Bonet de Figueres

2014-05-08 13:30

El proper dijous 15 de maig la botiga de moda íntima Bonet del carrer Peralada, acollirà una xerrada de Francesc Puertas titulada 'El sostenidor més enllà de la seducció'. Serà a dos quarts de vuit del vespre.

Francesc Puertas és l'autor del llibre “El sostén, mitos y leyendas… y manual de uso” de l'editorial Arcpress. Aquest llibre va sorgir a partir d'un estudi realitzat el 2008 que va revelar un conjunt de dades que varen alarmar a dones, al món sanitari i als fabricants de sostenidors. Les dades constataven que 7 de cada 10 dones no utilitzen la talla i la copa correctes. 9 de cada 10 no coneixen la seva talla i copa, i 5 de cada 10 consultes per dolors a les mames estan relacionats amb l'ús d'un sostenidor inadequat.

Amb l'objectiu de capgirar aquesta situació, Puertas explica els aspectes tècnics que envolten el sostenidor. En aquest sentit, la singularitat de la morfologia de cada dona fa necessari que s'esculli un sostenidor que no perjudiqui la comoditat de la dona i tampoc la seva salut. Els diferents patronatges que existeixen s'han pensat per complir un efecte visual, però també funcional. Les característiques i matisos d'aquests patrons formen la part central de l'argumentació de Puertas.

Al llarg de la xerrada l'autor respondrà a moltes preguntes freqüents entre les dones, com la necessitat o no de dormir amb sostenidor, i amb quin tipus de sostenidor cal fer-ho si és el cas. Així mateix, per motius de salut evidents, les dones que han patit intervencions quirúrgiques a les mames, o bé un tractament agressiu a la pell com és la radioteràpia, busquen i necessiten un sostenidor que compleixi amb les característiques que el seu metge li recomana i que alhora, li sigui còmode.

L'evolució del sostenidor està comportant que moltes marques s'especialitzin en la seva fabricació, no només des d'una vessant estètica, sinó també i sobretot, en la qualitat de subjecció que ha d'aportar. 

Les característiques morfològiques de cada dona i l'activitat que pretén realitzar (esport, lactància, dormir, treball, tractament mèdic, etc) són la clau per poder escollir quin és el sostenidor més adequat en cada cas.