Francesc Cruanyes presenta 'Les primeres formigues''

2015-04-08 09:00

Aquest divendres, 10 d’abril a les 8 del vespre tindrà lloc la presentació del llibre “Les primeres formigues” (Brau edicions, 2015) obra del periodista figuerenc Francesc Cruanyes. L’obra conté la tria d’un centenar dels articles que l’autor ha publicat a la contraportada del setmanari L’Empordà i del Diari de Girona durant els últims anys. En els criteris de selecció han primat aquells escrits de temàtica figuerenca que recullen aspectes sobre l’evolució de la ciutat, la geografia urbana, el paisatge i la seva gent, sempre amb la prosa descriptiva i l’ull observador del periodista que es confessa “enamorat de la meva ciutat”.

Després de vora trenta anys de publicar columnes d’opinió, Cruanyes es va veure obligat a deixar d’escriure a causa d’un expedient disciplinari interposat per la direcció política de l’empresa per a la que treballa. Segons l’autor, la publicació d’aquest volum no deixa de ser un gest de llibertat personal i de justícia democràtica: “He hagut de deixar de publicar articles; qui gosarà impedir-me al segle XXI que publiqui un llibre!”.

Francesc Cruanyes ha estat el fitxatge sorpresa de l’alcaldessa de Figueres Marta Felip, que l’ha incorporat com a independent en el número 2 de la candidatura de CiU per Figueres a les pròximes eleccions municipals.

L’acte de presentació, a l’auditori Narcís Monturiol del Casino Sport de Figueres anirà a càrrec d’Eduard Puig Vayreda, escriptor i exalcalde de la ciutat, i comptarà amb les intervencions de l’alcaldessa Marta Felip i del propi autor.