Francesc Cargol és el nou entrenador de la UE Figueres

2014-01-16 08:00

L'olotí Francesc Cargol és l'escollit per la junta directiva de la UE Figueres per substituir Xavi Punsí a la banqueta del primer equip de l'entitat. De 41 anys (22/8/1972), Cargol, tècnic nacional de futbol i professor de l'Escola Catalana d'Entrenadors, ja dirigirà l'entrenament de demà dijous al vespre a Vilatenim -just després de ser presentat (18.30 h). El nou preparador blanc-i-blau arriba a l'Alt Empordà després d'un parèntesi de més d'un any lluny dels terrenys de joc i d'una etapa exitosa de quatre temporades a l'AEC Manlleu (2008-2012), a 3a Divisió, amb una fase d'ascens a 2a B i una final de la Copa Catalunya (2012) incloses. Anteriorment havia estat el màxim responsable tècnic del juvenil de Divisió d'Honor del Girona FC (2007-2008); el CE Premià de Mar, a 3a Divisió (2006-2007), i el CF Palafrugell (2004-2006), a 1a Catalana i a 3a Divisió. Les arrels de Francesc Cargol s'escapen en un bon grapat de clubs de futbol base de la comarca de la Garrotxa, en una etapa que va durar fins a catorze campanyes.

Poques hores abans de posar-se el xandall de la Unió per primera vegada, el garrotxí no amaga el seu entusiasme: "Vinc a Figueres amb moltes ganes. Es tracta d'un club històric de la província de Girona i també de Catalunya, amb una bona organització. Em motiva tornar a entrenar, i espero aprofitar les forces que tinc per intentar treballar a gust, tal com m'agrada, en aquesta segona volta de lliga que tenim per endavant". Cargol, que va presenciar el derbi empordanès de diumenge des de la graderia del Nou Estadi de Palamós, coneix bé la plantilla que, des de demà, haurà de moldejar: "És un equip que conec bé. A alguns -cinc- els he entrenat amb anterioritat, i d'altres els tinc presents perquè els he volgut al meu equip en altres etapes. El Figueres és un equip que juga bé, que fa un futbol vistós i que té qualitat tècnica, però hem de millorar alguns aspectes en aquesta segona volta". El nou inquilí de la banqueta unionista s'ha compromès amb l'entitat pel que resta d'exercici i el vinent "perquè tinc molt clar que no vinc a Figueres a complir amb l'expedient en el que queda de lliga. M'agrada poder treballar al costat de la gent de la meva confiança. Sempre he tingut clar que, si em trobo a gust on treballo, m'hi puc quedar el temps que calgui, tal com va passar a Manlleu. Espero que sigui una bona etapa".

Si no hi ha entrebancs de darrera hora, Francesc Cargol tindrà la documentació a punt per dirigir el Figueres des de peu de gespa dissabte a Vilatenim contra la Rapitenca (16.30 h). El club agraeix al fins ahir entrenador, Xavi Punsí, les facilitats donades per tancar la rescissió del seu contracte i donar així via lliure a l'estipulació de l'acord oficial federatiu amb el seu substitut.

Font: www.uefigueres.cat