Fotos de la Primera Guerra Mundial a la Jonquera

2010-07-03 09:13

El Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera acull des d'avui dissabte la mostra de fotografies de la Primera Guerra Mundial La Gran Guerra en imatges 1914-1918. Fons de l’Archivo General de Palacio. Es pot visitar fins el dia 5 de setembre. L’exposició l’han produït l'Obra Social d'Unnim i el Museu d’Història de Catalunya coincidint amb el 90è aniversari de la fi de la Primera Guerra Mundial.

El fons de l’Archivo General de Palacio està format per prop de 4.000 positius arribats d’agències alemanyes, angleses i franceses, dels quals han cedit les 100 imatges més representatives tant per la seva qualitat com pel contingut històric o el dramatisme que se’n desprèn.

La selecció està feta amb criteris de qualitat fotogràfica i d’interès històric, més enllà de les òptiques partidistes o de les finalitats propagandístiques que puguin implicar. En el seu conjunt, i des de la perspectiva actual, mostren la guerra en tot el seu dramatisme, sobretot per la possibilitat de confrontar les distintes mirades sobre uns mateixos fets.