Fotografies de Pasqual Maragall fetes amb el seu mòbil al Museu del Joguet

2011-02-13 11:30

La sala oberta del Museu del Joguet de Catalunya de Figueres acull des d'aquest diumenge 13 de febrer una exposició amb imatges captades per l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall. Es pot visitar fins el 13 de març.

Al llarg d’un any, Pasqual Maragall ha recollit amb la càmera del seu mòbil un bon grapat d’instants viscuts que ara veuen la llum en l’exposició Pasqual Maragall mira, la qual acosta l’espectador a l’univers de qui esdevé fotògraf perquè miri el que ell mira, fent honor al seu segon cognom. Les imatges, presentades en díptics, són fruit d’un treball d’edició entre el mateix Pasqual Maragall i Caro Garcia, els quals entre novembre de 2009 i desembre de 2010 es reunien setmanalment per donar forma a un projecte materialitzat en aquesta exposició i en el llibre publicat per l’editorial Blume.

Seguint un procés artesanal que conclou amb uns peus de foto escrits a mà pel protagonista de la història, exposició i llibre són alhora un retrat i un autoretrat del mateix Pasqual Maragall. La meitat dels beneficis que generi la venda d’aquest llibre es destinaran a la Fundació Pasqual Maragall Alzheimer Internacional.