Fortià és un dels 44 municipis catalans que disposaran de punts wifi gratuïts en espais públics gràcies al finançament europeu

2018-12-10 17:00

La Comissió Europea ja ha anunciat els resultats de la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU, oberta del 7 al 9 de novembre. S'han seleccionat 2.800 municipis dels quals 44 són catalans i un d'ells de l'Alt Empordà, Fortià. Tots aquests municipis rebran un abonament de 15.000 euros amb el qual podran crear punts d'accés wifi gratuïts en espais públics com ara ajuntaments, biblioteques, museus, pacs o places. El pressupost total de la convocatòria és de 42 milions d'euros. 

La comissària d'economia i societat digitals, Mariya Gabriel, ha expressat la seva satisfacció amb l'anunci amb la següent declaració: "gràcies a la primera convocatòria de WIFI4EU, 2.800 municipis repartits per tota la UE podran oferir a milers d'europeus i visitants accés gratuït a internet en espais públics. Millorar la connectivitat a la UE és un element clau de la nostra estratègia per al Mercat únic digital, i WIFI4EU suposa un nou pas per fer-ho realitat. Ara molts més europeus podran connectar-se a internet de manera gratuïta, cosa que els permetrà gaudir d'una millor comunicació i de noves oportunitats de connexió que en darrera instància enfortiran la societat i l'economia de la UE. El nostre objectiu és que els ciutadans i les empreses de tot Europa estiguin més protegits i tinguin accés a internet per fer servir serveis com ara l'administració electrònica, la sanitat electrònica, la banca online o les videotrucades".