Foment es compromet a completar l'enllaç nord de l'AP7 abans de final d'any

2012-05-17 17:00

El ministeri de Foment s’ha compromès a construir abans d’acabar l’any l’enllaç nord de l’AP7 al seu pas per Figueres. Un compromís que s’ha produït aquest matí, en una reunió a Madrid, entre l’alcalde Santi Vila, i el Director General de Carreteres del ministeri de Foment, Jorge Unecho.
 
Completar l’enllaç nord de l’AP7 permetrà que després de trenta anys es puguin fer els quatre moviments d’accés a l’autopista, dos en direcció a França -actualment en funcionament- i dos en direcció Girona i Barcelona, circumstància que millorarà notablement la mobilitat al territori. També permetrà diversificar els moviments circulatoris d’accés a l’autopista des de les diferents carreteres de la costa: des de l’Escala i La Bisbal per la C-31; Roses i Castelló d’Empúries per la C-260; i Llançà i Portbou per la N-260, que actualment es veuen obligats a concentrar-se en l’accés sud i sobrecarregar la variant de la carretera N-II, un dels trams històricament amb més sinistralitat a la comarca. 

A més aquesta actuació ajudarà a resoldre la mínima accessibilitat al nou Centre penitenciari del Puig de les Basses, al centre hospitalari de la comarca, situat a Figueres, i a la nova estació del ferrocarril d’alta velocitat, evitant que tots els vehicles que hagin d’accedir-hi estiguin obligats a sortir per l’accés sud de l’autopista i passar per la variant de la N-II o, encara pitjor, per la xarxa viària interior de la ciutat de Figueres sobrecarregant els fluxos circulatoris.

Rotondes a l’avinguda Salvador Dalí 

El ministeri de Foment també s’ha compromès a construir dues noves rotondes a l’avinguda Salvador Dalí (N-II) -via de titularitat estatal- les quals es situaran a l’encreuament amb la N-260 i l’avinguda Marignane, respectivament. Unes obres que es faran l’any vinent i permetran una millora notable de la mobilitat a l’avinguda Salvador Dalí i, en conseqüència, a tota la ciutat. 

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, es mostra “satisfet pel grau de coneixement i complicitat dels interlocutors del ministeri i per l’ànim que han mostrat per trobar a una solució en els dos casos proposats des de Figueres”.