Foc entre Vilopriu i Camallera

2012-08-14 14:00

Des de diferents punts del comarca és ben visible una columna de fum d'un incendi que s'ha declarat cap a les 13:15 entre Vilopriu (Baix Empordà) i Camallera (Alt Empordà). Hi treballen 30 dotacions terrestres i 11 d'aèries dels bombers.

El foc està localitzat en una zona boscosa de muntanya entre Vilopriu i Valldavià, a prop de la carretera GI-631 a l’altura del quilòmetre 4. Segons informacions dels Mossos d’Esquadra, a hores d’ara s’ha procedit al desallotjament de la piscina municipal per tal de garantir l’operativitat dels mitjans aeris.

D’altra banda, el Servei Català de Trànsit, informa que a causa de l’incendi la circulació per la carretera GI-631 està tallada entre els quilòmetres 4 i 6 a l’alçada de Vilopriu.

A més dels efectius dels Bombers de la Generalitat, també s’han desplaçat nou patrulles del Mossos d’Esquadra i, com a mesura preventiva, dues unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Recordem que Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest matí el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT en situació de Prealerta fins a mitjanit, pel risc d’incendi forestal a 11 comarques entre elles l'Alt Empordà.

Fotografia de Xavier Caminals