Foc entre l'Alt i el Baix Empordà amb orígen a Saus, Camallera i Llampaies

2016-08-06 15:00

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, pels volts de les 12 del migdia, l’incendi que afecta les poblacions de Saus, Camallera i Llampaies i Vilopriu, a l’Alt Empordà. El foc, l’avís del qual s’ha rebut a les 02.37 de la matinada, ha començat al peu del quilòmetre 7,3 de la carretera GI-623, a l’est de la població de Saus, i ha arribat, empès per la tramuntana, fins a Vilopriu. Al llarg del matí el vent ha afluixat i els Bombers han treballat intensament per contenir el front i evitar que els flancs s’obrissin.

Més de 40 vehicles terrestres (entre camions d’aigua i dotacions de comandament) i fins a 11 mitjans aeris (4 avions de vigilància i atac, 4 helicòpters bombarders, 1 helicòpter de comandament i 2 hidroavions provinents de Saragossa) han participat en les tasques d’extinció. Així mateix, efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal de la zona, del Cos d’Agents Rurals,  membres del Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, i del Sistema d’Emergències Mèdiques, entre d’altres, han col·laborat en el dispositiu.

Segons les informacions actualitzades del Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície de 76,80 hectàrees, gairebé un 60% pertanyents al municipi de Vilopriu i la resta adscrites al municipi de Saus, Camallera i Llampaies. Pel que fa a la tipologia de vegetació, gairebé la meitat de la superfície cremada és massa arbrada, mentre que la resta és bàsicament vegetació agrícola i matoll.