Foc al Montgrí

2021-07-22 20:45

Els Bombers de la Generalitat treballen des de les 18:27 hores en un incendi forestal al massís del Montgrí entre Torroella de Montgrí i l'Estartit, al Baix Empordà. Cap a les 20:00 hores, la dotació dels Bombers, que s’ha distribuït en una àrea de 50 hectàrees aproximadament, la formen 45 dotacions terrestres i 12 mitjans aeris, que són 2 helicòpters de comandament, 5 bombarders i 5 avions de vigilància i atac.

Segons els Agents Rurals, dades de les 21:00 hores, el foc afecta una superfície provisional aproximada de 15 hectàrees, totes de superfície forestal al terme de Torroella de Montgrí.

El foc avança lentament empès per una lleugera tramuntana en una zona forestal, sense construccions a la rodalia. Per tant, no ha calgut fer cap evacuació ni cap tall de carretera. Al flanc dret, els Bombers treballen per ancorar l’incendi a la pista forestal entre la Casa del Guarda i la Barraca Trobada. En aquesta zona s’estan concentrant els màxims esforços dels Bombers, ja que el vent de sud-oest podria empènyer l’incendi per aquí al llarg de la pròxima nit i matinada.

Al cap, l’incendi avança cap al Còrrec de Coma Llobera. En aquesta zona, el Grup d’Actuacions Forestals, GRAF, està fent cremes de gestió per mirar d’aturar l’avanç del foc, de manera que quan hi arribin les flames ja no hi hagi res que pugui cremar i perdin intensitat. El flanc esquerre avança lentament en direcció Puig Roig, cremant en baixa intensitat i aguantat pel vent de component sud-oest. El foc continua actiu.

Cal recordar que Protecció Civil de la Generalitat ha posat, aquest matí, en prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT davant l’elevat risc d’incendis previst per avui dijous i demà divendres.