Fins a final de mes Vilafant vota els 12 projectes proposats als pressupostos participats

2020-11-06 19:54

Vilafant ja té en marxa les votacions per decidir en quins projectes s'hi inverteixen 100 mil euros del seu pressupost en els propers 2 anys. Des del consistori es vol fomentar la participació del ciutadà en la presa de decisions i per això ha posat en marxa aquesta segona edició dels pressupostos participatius.

Es poden escollir fins 3 de les dotze propostes finalistes . Es tracta de projectes que van des dels 2.000 fins als 45.000 euros i que aposten per millores en diferents àmbits com per exemple, l'esportiu, les festes, el mobiliari urbà o el medi ambient. "Ens agradaria que participessin tots els
vilafantencs i vilafantenques majors de 16 anys, ja que les propostes a escollir són fruit de les peticions fetes pels mateixos ciutadans. La participació és important per millorar, entre tots, el municipi" destaca el regidor de promoció econòmica César González.

Durant aquest mes de novembre es podran votar les propostes finalistes presencialment als dos punts de votació situats al Pavelló Municipal i a l'Ajuntament o bé per internet al web   www.pressupostosparticipatius.vilafant.cat/  . Des de l'Ajuntament recomanen el vot telemàtic per internet ja que és molt senzill i només calen uns segons per poder-hi participar. I les restriccions de mobilitat pròpies del moment també ho aconsellen així.

Per votar només cal escriure el DNI i la data de naixement i marcar les tres propostes escollides. El sistema informàtic només acceptarà una votació per persona. Les votacions es van obrir el passat dia 5 de novembre es podrà votar fins el fins el proper 30 de novembre.

Després d’un procés de participatiu, amb tallers i trobades de com i que es podia presentar es van rebre fins a 111 propostes de tota mena. Durant la valoració tècnica es van descartar aquelles que passaven de 50.000 euros, no eren viables, no eren una inversió, no eren
competència municipal o bé perquè la proposta no era prou concreta. Finalment a la butlleta de votació els veïns i veïnes de Vilafant trobaran 12 propostes diferents tant en l’objectiu com en pressupost.
Què es vota:

- Instal·lació d'un abeurador per a gossos pressupostat en 2.000 €
- Senyalització de gran visibilitat dels camins del Manol valorat amb 6.543€
- Adquisició d'un equip de so portàtil que tindria un cost de 9.309 €
- Instal·lació de mini deixalleries valorades amb 9.349 €
- Compra de cadires pel casal de la gent gran ambun pressupost de 11.525 €
- Nou mobiliari públic per crear un parc "streetworkout" valorat en 16.299 €
- Adquisició de noves estructures per a les carrosses de Reis amb un cost de 19.275 €
- Millora del Parc Infantil de davant les Mèlies amb un pressupost de 25.206 €
- Compra d'equips audiovisuals pels centres cívics valorats en 28.647 €
- Millora dels camins del Manol amb un pressupost de 30.702 €
- Compra i instal·lació d'una caldera pel Pavelló Municipal Joel González per 44.783 €
- Substitució per llums LED de la il·luminació del camp de futbol valorat en 45.646 €
Quan i com es pot votar:
- Del 5 al 30 de novembre.
- Telemàticament: www.pressupostosparticipatius.vilafant.cat/
- Amb la butlleta / tríptic que ha arribat a les bústies.

Qui pot votar:
- Totes les persones empadronades a Vilafant, majors de 16 anys. En el moment de la votació caldrà identificar-se amb el DNI o NIE.
A partir del 30 de novembre i un cop tancades les votacions començarà el camí per fer-les
realitat.