Finalitzen les obres de reconstrucció del forat de la Rambla

2015-04-19 18:00

Els treballs de reposició del paviment de la Rambla de Figueres estan pràcticament enllestits. Pocs dies abans de la diada de Sant Jordi finalitzen unes obres que des del mes de desembre, i en diferents etapes, han permès que el passeig central de la ciutat recuperi el seu aspecte després de l'esvoranc provocat per les pluges del 30 de novembre de 2014.

En total han estat menys de cinc mesos de treballs que s'han dividit, a grans trets, en tres etapes: feines d'emergència per assegurar la zona i netejar els desperfectes; obres d'emergència per reconstruir la volta; i, finalment, les de reposició del paviment. Tot això amb un pressupost final que s'ha situat pels volts dels 450.000 euros.

Els treballs de reposició, adjudicats per 58.987,50 euros, han consistit a reparar, entre d'altres, el clavegueram, l'enllumenat públic, les connexions elèctriques, col·locar el nou paviment -llambordes incloses- o en plantar dos nous exemplars de plataners.

Finalment, destacar que un una de les pedres del muret que separa el saló central del vial nord de la Rambla s'hi ha gravat el següent text:

"LA CIUTAT DE FIGUERES, EN AGRAÏMENT A TOTES AQUELLES PERSONES QUE HAN FET POSSIBLE LA RECONSTRUCCIÓ DE  L'ESVORANC  DE  LA  RAMBLA  PROVOCAT  PELS AIGUATS  DEL 30 DE NOVEMBRE DE 2014. FINALITZADES LES OBRES DE RECONSTRUCCIÓ EL 23 D'ABRIL DE 2015"

 

Lloc de cerca