Finalitzen les obres de l'espigó de sorres del Port de la Selva

2018-02-21 18:00

Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres d’adequació de l’espigó de sorres al port del Port de la Selva, per potenciar el servei d’amarratge de la nàutica popular durant la temporada d’estiu i la integració de la instal·lació amb el passeig marítim de la població. Els treballs han suposat una inversió de 122.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat de l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha visitat aquest dimecres l’espigó de sorres, un cop finalitzades les obres. Aquest espigó de sorres té 100 metres de longitud. La  part exterior té la funció de resguardar la zona de platja dels temporals i la part interior acull embarcacions de nàutica popular a l’estiu. A més, l’espai paviment és la zona de passeig perquè els ciutadans gaudeixin del mar.

Les obres han consistit en reforçar la part d’escullera, pavimentar el terra i instal·lar un pantalà de fusta de punta a punta, on del 15 de maig fins al 30 de setembre hi amarraran una quarantena d’embarcacions de nàutica popular. Entre el pantalà de fusta i el paviment de formigó s’ha col·locat una reixa que fa la funció de desguàs de l’aigua que arriba quan hi ha temporals. Sobre l’actuació Joan Pere Gómez ha comentat: “l’obra reforça el resguard de la platja dels temporals i potencia el servei a la nàutica popular en temporada alta”. Per la seva banda Josep Maria Cervera ha agraït l’esforç inversor de Ports de la Generalitat els darrers anys “per posar al dia les infraestructures de forma respectuosa amb el medi ambient com un element dinamitzador de l’activitat  nàutica i pesquera de la població”.

L’actuació ha potenciat  la integració port-ciutat, donant continuïtat al passeig marítim fins al mar i millorant l’accessibilitat a la zona a través d’una nova rampa per a persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit Gómez ha dit: “Continuem impulsant la sinergia port-territori amb noves zones de passeig per als ciutadans com hem fet amb l’espigó de sorres”.

Lloc de cerca