Finalitza la retirada de 16 vaixells enfonsats a Santa Margarida

2010-10-22 14:28

Amb les tasques d’enretirada dels vaixells de major envergadura que han tingut lloc a Santa Margarida al llarg d’aquesta setmana, finalitza l’extracció dels vaixells abandonats a les aigües dels canals que s’inicià a principis d’octubre. Durant els propers dies, aquests darrers materials es desballestaran i es dipositaran a l’abocador, tasques amb què es donarà per acabada la primera actuació de millora dels canals encarregada pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

La realització dels treballs d’extracció s’ha ajustat al termini de tres setmanes previst inicialment per l’empresa adjudicatària. D’aquesta manera, les aigües dels canals de Santa Margarida han quedat alliberades de la presència d’aquestes embarcacions enfonsades o semienfonsades, actuació llargament reivindicada per veïns, usuaris i consistori, atès l’estat de deixadesa i l’impacte visual i mediambiental que aquests provocaven.

En total s’han enretirat setze embarcacions detectades a les zones del Port Canadell, del Port Rodó i del Canal Gran, les darreres de les quals han precisat la intervenció d’una grua de grans dimensions.