FigueresObreElsUlls ha sumat un centenar de participants i el ple aprova crear una app

2015-03-04 09:00

La 2ª edició de la campanya de foto-denúncia #FigueresObreelsUlls ha finalitzat aquest dimarts 3 de març després d’un mes de feina a través del concurs d’Instagram. Ha estat organitzat per les JERC de Figueres amb l'objectiu de fomentar la participació i la transformació de la política amb les noves eines digitals.

Després de tres setmanes de concurs, amb un índex de participació elevat, prop d’un centenar de fotografies, l'organització va realitzar un acte el passat dissabte 28 de febrer al bar “La Belle Epoque” de Figueres. El periodista Jair Domínguez va analitzar la campanya, el concurs i les fotografies participants, a través de l’humor i la crítica. Prop de 70 persones van acompanyar a la organització i el ponent en aquest acte on també es van exposar les fotografies, es van entregar els 4 primers premis i detalls a tots els assistents i participants.

La campanya ha finalitzat aquest dimarts positivament, després de tornar a intentar per segona vegada després d’un any, que s’aprovés una moció per a l’aplicació mòbil vinculada amb el concurs. Aquesta vegada, la moció presentada per les JERC Figueres ha estat aprovada per unanimitat per part de l’Ajuntament. Des de l'entitat es mostren "molt contents i satisfets de la campanya i de saber que gràcies a la participació de tothom i de la gent que hi ha fet costat, podrem gaudir d’una aplicació de participació ciutadana per poder fer propostes, presentar queixes i reclamacions i contribuïr a tenir una ciutat millor entre tots, d’una manera accessible, transparent i senzilla".

Primer premi per a aquesta foto de Lídia Casademont