Figueres vol tractar el tema dels delinqüents reincidents amb la jutge degana i la fiscal en cap del Jutjat de la ciutat

2021-05-24 17:00

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i el vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, s’han reunit avui amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, per parlar sobre la seguretat a la ciutat.

S’ha fet una diagnosi dels últims mesos i s’ha acordat actuar amb les persones delinqüents reincidents, una de les principals problemàtiques de la ciutat. 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “la seguretat és una de les prioritats de l’equip de Govern i que entenem la preocupació que tenen els ciutadans amb la seguretat. Estem fent tots els esforços possibles per garantir un servei públic com és aquest i per donar resposta a un marc normatiu que no dona resposta a les necessitats del territori”.

El vicealcalde i regidor de seguretat Pere Casellas es reunirà amb la jutge degana i la fiscal en cap del jutjat de Figueres per tractar la problemàtica.

Tant els Mossos d'Esquadra com la Guàrdia Urbana de Figueres estan fent uns esforços ingents per detenir a tots els qui delinqueixen a la ciutat, però en la majoria dels casos queden en llibertat amb càrrecs i cal donar resposta a aquesta problemàtica.

Per la seva banda, el vicealcalde Pere Casellas afegeix que "el principal problema que tenim a la ciutat té a veure amb aquest delinqüents reincidents que acumulen bastantes detencions i continuen deliquint". 

Casellas posa com a exemple, una persona que va entrar a robar a una òptica, se'l va detenir, l'endemà hi va tornar, se'l va tornar a detenir i al cap de pocs dies va trencar la porta de vidre de l'hospital.

Segons Casellas "cal que la fiscalia i els jutges tinguin en compte l'alarma social que provoquen els delinqüents reincidents i la problemàtica que suposen per la ciutat. No podem llançar el missatge que no passa res".