Figueres viu la Setmana de l'Energia amb diferents activitats

2012-06-16 09:00

Del 18 al 22 de juny se celebra la Setmana de l'Energia 2012. L'Agència Local d'Energia de Figueres juntament amb l'ICAEN i l'Agència Comarcal d'Energia de l'Alt Empordà organitzen diferents actes.

El dijous dia 21 (18:30) es farà la xerrada “Com reduir el cost de la factura elèctrica?” a la biblioteca de Figueres. Una activitat adreçada a ciutadans, on s'explicarà com interpretar la factura de la llum, en quins punts es pot ajustar el cost i consells d'estalvi. S'aconsella que es porti una o dues factures. 

També hi haurà una exposició sobre consells d'estalvi energètic i com aplicar-los a la llar que es farà el dimarts 19 de 10h a 14h a la Rambla. A més es farà una demostració del funcionament d'una placa solar tèrmica per part d'una empresa especialitzada. S'han programat pel dimarts 19 al matí a la Rambla i el dijous 21 i dissabte 23, al matí, a la plaça Catalunya.

Aquesta mateixa setmana es donarà inici al projecte "Aprèn a comptar energia!" que consistirà en cedir gratuïtament durant dues setmanes un comptador intel·ligent domèstic a un nombre de famílies de Figueres. Aquest comptador es lliurarà amb una guia d’ús amb l’explicació sobre com llegir el comptador, així com consells i possibilitats de millora en matèria d’estalvi energètic. L'ALEF ajudarà a les famílies a interpretar les lectures i a conèixer els seus hàbits d'ús de l'electricitat per a aconseguir un consum energètic més eficient i sostenible. Qui estigui interessat en participar pot posar-se en contacte amb l'Agència Local de l'Energia de Figueres 972 03 23 01.