Figueres tornarà a viure el Festival Simfònic amb diferents actuacions el dissabte 7

2014-06-05 16:00

El Festival Simfònic és una diada de 130 concerts simultanis i gratuïts realitzats per 7.000 estudiants d’escoles de música a 130 racons emblemàtics de Catalunya i Balears. Se celebra aquest dissabte 7 de juny des de les sis de la tarda a diferents espais de Figueres com les escales de l'Església de Sant Pere, l'Institut Ramon Muntaner, la plaça Gala-Dalí o el Museu de l'Empordà.

Hi participaran diferents corals com les del Muntaner, el Deulofeu, el Sant Pau, la Castellonina i la Canticorum de Barcelona. També hi participa l'escola Temps de Música. Podeu consultar la programació en aquest enllaç.

A les 19 hores els 7.000 músics d'arreu del país interpretaran a la vegada la cançó "My baby just cares for me"que va popularitzar Nina Simone i que versionen habitualment els padrins de l’esdeveniment d’aquesta 4ª edició Andrea Motis i Joan Chamorro.

Són ciutats simfòniques a Catalunya: Barcelona, Figueres, Girona, Lleida, Reus, Terrassa, Alguaire, Almacelles, Argentona, Cardedeu, El Papiol, Guissona, La Bisbal d’Empordà, Matadepera, Palafrugell, Pont de Suert, Sant Guim de Freixenet, Tremp, Vallirana, Vall de Bohí, Vidreres, Vilanova del Vallès i Vilassar de Mar.

Són ciutats simfòniques a Balears: Palma de Mallorca, Binissalem, Ciutadella, Deià, Eivissa, Felanitx, Ferreries, Maó, Sóller, Sant Antoni de Portmany, Sant Lluís i Valldemossa.

Tots els estils musicals hi són presents:  es pot escollir entre formacions de caire clàssic com orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano, òpera i cant coral; qui vulgui pot optar per concerts de swing, grups de jazz i cors de gospel; els més marxosos gaudiran de pop-rock, funk, rap o hip hop. I pels més alternatius, sessions de DJ’s i música electrònica o fins i tot música tradicional i popular.