Figueres s’incorpora al projecte Rossinyol

2010-11-08 14:24

Aquest dissabte, en un acte al Saló de Sessions de l’Ajuntament, Figueres s’ha incorporat de forma oficial al projecte Rossinyol. Nascut arrel d’una iniciativa de la Universitat de Malmö (Suècia), el programa té com a objectiu potenciar la inclusió social, la ciutadania activa i el desenvolupament personal dels infants nouvinguts.

“Emmarcat dins del Pla Educatiu Entorn de Figueres –i amb la implicació dels Serveis Educatius- aquest projecte consisteix en què alumnes universitaris de la ciutat fan de mentors d’alumnes nouvinguts a Figueres”, explica la regidora d’Educació Yolanda Milán, qui afegeix que “la implicació de la UdG en la iniciativa, oferint activitats d’extensió universitària, és bàsica perquè s’obtingui el resultat òptim”.

El projecte Rossinyol s’ha iniciat amb sis alumnes de la Universitat de Girona com a mentors i  tres alumnes de l'Escola Parc de les Aigües, dos de l'Anicet de Pagès i un de l'Amistat. Tot això amb l'objectiu que aquests joves coneguin i participin activament de la vida esportiva, cultural, educativa i lúdica de la nostra ciutat. Les trobades són d’entre dues i tres hores setmanals.

L'acte de dissabte va comptar amb l’assistència de Yolanda Milán, del representant de la UdG, Oscar Prieto, i de Jaume Canyet en representació dels Serveis Educatius.