Figueres s’incorpora al projecte Apadrinem escultures de l’Associació d’Amics de la Unesco

2010-12-01 14:50

Figueres s’ha incorporat al projecte Apadrinem escultures, una iniciativa de l’Associació d’Amics de la Unesco que a Figueres es gestionarà a través de les àrees municipals d’Educació i Participació Ciutadana. Amb la voluntat que a la capital de l’Alt Empordà també serveixi per iniciar una activitat pedagògica que agermani les escoles i centres de la secundària sota un mateix paraigües, Apadrinem escultures té com a objectiu principal contribuir a què els infants i joves de Figueres coneguin i valorin el parc escultòric de la ciutat.

El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Besora, destaca que “es tracta de sensibilitzar els ciutadans més joves perquè valorin el patrimoni municipal, apropant-los a les escultures, a conèixer-les millor i tenir-ne cura”, qui afegeix que “és una iniciativa engrescadora que convida a alumnes i professors a fer una mirada al seu entorn”. Per la seva part la regidora d’Educació Yolanda Milán considera que “establir lligams entre ciutat i patrimoni, història i ciutadania, artistes i vianants és un objectiu més d’aquest projecte” Des de l’àrea d’Educació ja es treballa per transmetre el projecte als Centres Educatius de la ciutat.

Art al carrer

Destacar que el Govern municipal ha posat en marxa aquest mandat el programa Art al carrer. Una iniciativa que s’ha trasllat amb la instal·lació de diferents escultures a l’espai públic: als Jardins Puig Pujades en homenatge a la tradició teatral, un treball de David Ansón; a la plaça Joan Tutau fent referència al paper de Figueres com a ciutat acollidora i integradora, a càrrec de Quim Domene; i, en homenatge als milers d’exiliats que van passar per Figueres el 1939, al carrer de La Jonquera. Ens els propers mesos es procedirà a la instal·lació d’una escultura d’Antón Casamor a la confluència dels carrers Sant Llàtzer i Pompeu Fabra, a més de la de Sant Jordi i el Drac que completarà la transformació de la plaça Catalunya.