Figueres se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb diferents actes del 18 al 22 de setembre

2023-09-15 10:30

Figueres se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre. El tema escollit per la Comissió Europea el 2023 és ‘Eficiència energètica’ i el lema és ‘Combina i mou-te!’.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya per sensibilitzar els responsables polítics i també la ciutadania de les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat.

A la ciutat de Figueres, s’han programat diferents activitats:
-Dilluns 18. A les 11.30 h: Presentació del projecte de la nova cruïlla de l’Avinguda Salvador Dalí amb la Pujada del Castell.
-Dimarts 19 i dijous 21 de setembre. A la placeta baixa de la Rambla. De 9 a 13 hores.

-Estand de Medi Ambient. Es donarà informació als ciutadans sobre la xarxa actual i futura de carrils bici a Figueres i l’oferta d’aparcaments per a bicicletes a la ciutat.

-Estand de Fisersa. Informació sobre punts de recàrrega de vehicles elèctrics, l’APP de transport públic i l’APP de les zones blaves i verdes d’aparcament.

- Dimecres, 20 de setembre de 9:30 a 12 hores. Activitat amb les escoles de Figueres d’anàlisi i foment de la mobilitat sostenible. Al Parc Bosc.

- Dimecres, 20 de setembre, a les 8 hores. Visita a les obres del carril bici de la carretera del Far

- Del 18 al 30 de setembre a la Biblioteca Carles Fages de Climent. Exposició L’impacte del Pacte 2020 pel Clima i l’Energia.


En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, la Fundació Salut Empordà organitza, conjuntament amb l’Ajuntament de Figueres i l’empresa plurimunicipal de serveis FISERSA, una campanya per a la sensibilització de l’ús del transport públic.