Figueres s'adhereix a l'Hora del Planeta amb apagades de llums en quatre espais

2013-03-22 17:00

Aquest dissabte 23 de març a les 20:30 hores l'entitat WWF ha convocat  "L'Hora del Planeta 2013", en què tots els ciutadans, comunitats, entitats, empreses i governs estan convidats a fer una apagada dels llums durant hora en una acció global de lluita contra el canvi climàtic. Aquesta actuació coordinada arreu del món farà que multitud de ciutats i ciutadans apaguin els llums i es comprometin amb la sostenibilitat. 

La ciutat de Figueres s'ha adherit a aquesta iniciativa i durà a terme les següents actuacions. A la Rambla es programarà una apagada dels llums del saló central i només es mantindrà l'enllumenat perimetral. A la plaça Josep Pla es programarà una apagada dels llums de la plaça i del monument i es mantindrà l'enllumenat perimetral i els Jardins Puig Pujadas, a la plaça de l'Ajuntament es programarà una apagada de l'enllumenat de la façana de la Casa Consistorial i a la plaça Ernest Vila es programarà una apagada de l'enllumenat de la Font Lluminosa. 

L'Ajuntament de Figueres convida a tots els figuerencs i figuerenques a participar en aquest acte i a demostrar el compromís de la nostra ciutat amb el medi ambient i un ús més racional de l'energia. 

D'altra banda, l'Ajuntament de Figueres ha impulsat amb caràcter permanent quatre actuacions d'estalvi energètic a l'enllumenat públic que ja estan funcionant:

1. A tota la ciutat, s'ha avançat l'apagada de l'enllumenat públic 10 minuts abans de l'horari astronòmic per estalviar energia. 
2. Aquest darrer any s'han substituït 102 bombetes de vapor de mercuri de l'enllumenat per làmpades i equips més eficients.
3. Increment de l'horari de reducció de flux lluminós de totes les instal·lacions que es disposen, per estalvia energia
4. Reducció de funcionament de l'enllumenat ornamental, per estalviar energia.