Figueres rep dues flors d'honor al concurs Viles Florides

2012-06-15 16:00

La ciutat de Figueres ha estat distingida amb dues flors d'honor al Viles Florides. Una delegació de la ciutat, encapçalada per l'alcalde Santi Vila, ha assistit, aquest dijous a Barcelona, a la gala de lliurament de premis. 

Tot i ser el primer any que la ciutat opta a la distinció, el jurat ha valorat la bona feina realitzada en planificació dels seus espais verds i d’un precís inventari d’aquests, afirmant que Figueres camina amb pas ferm envers un futur prometedor, ajudada de la implicació de la seva ciutadania. 

Viles Florides és d’una distinció que la CHOC atorga a les ciutats i municipis que tenen cura de les zones verdes i jardins de l’espai públic. Pel regidor Joaquim Felip “la ciutat ha estat reconeguda i això ens servirà per posar en valor la feina realitzada els últims anys en relació al manteniment i cura de les zones verdes, i també per a la creació de nous espais com són el Parc de les Aigües o el Parc dels Olivars. Felip recorda que Figueres  té actualment 44.356 metres quadrats de gespes i un total de 741.197 metres quadrats d'espais verds. El concurs Vila Florida, amb més de cinquanta anys d’història, segueix el model francès de “Ville Fleurie", una cita molt arrelada a França.