Figueres renovarà el paviment de les pistes d'atletisme de l'Estadi Albert Gurt

2023-10-31 13:00

L'Ajuntament de Figueres destinarà 850.000 euros per a la renovació de l’estadi Albert Gurt. S’iniciarà el proper 11 de desembre i durarà 3 mesos. Es renovarà el paviment esportiu de les pistes d’atletisme, instal·lat el 1999 i es substituirà la tanca perimetral.

L’estadi Albert Gurt estrenerà nou paviment i tancament perimetral. Les obres, s’iniciaran el proper 11 de desembre, i tenen un termini d’execució de 3 mesos. El projecte, suposa una inversió total de 850.000 euros per tal de posar al dia aquest equipament municipal. L’estadi Albert Gurt requeria de diverses millores per afrontar el deteriorament acumulat amb els anys. Aquesta era una demanda històrica dels clubs i usuaris perquè l’estat lamentable de l’equipament no garanteix una pràctica esportiva segura ni en condicions.

Una de les mancances era el tancament. La instal·lació municipal d’atletisme patia l’entrada de persones que saltaven la tanca per diferents punts, tot i que l’espai compta amb càmeres de videovigilància. Ara, se substituirà la tanca perimetral actual, fet amb malla simple i que es troba molt deteriorada  i en males condicions, amb una inversió de 253.979 euros.


Aquesta actuació permetrà la creació  d’un projecte esportiu controlat juntament amb els equipaments esportius contigus, per tal de millorar el seu control i el manteniment del conjunt. La tanca se subdivirà en diferents trams que tenen diferents formats segons les característiques de cada zona, depenent de la seva base, situació i relació amb els equipament, mantenint, però, una coherència estètica de materials i formats. Una part serà de malla tensada i una altra de malla electrosoldada, sobre rasa de formigó contínua. La tanca es complementa amb una arbustiva vegetal, ja sigui existent o amb nova plantació i amb els talussos existents. S’obriran tres portes per a vianants i vehicles rodats de manteniment, que seran controlades remotament. 

Els treballs previs consistiran en la retirada de la tanca existent i el sanejament i preparació de la base per executar la nova tanca. Es farà també una neteja de les branques de xiprés i seguidament s’instal·larà la nova tanca i els tres accessos per a vianants i vehicles. 


Paral·lelament a la substitució de la tanca, també es tirarà endavant la renovació del paviment esportiu de les pistes d’atletisme, el tartan, que té deficiències importants que dificulten la pràctica de l’esport. Suposarà una inversió de 597.902 euros.

La pista, consta actualment de sis carrers amb una única cua de sortida recta i 400 metres de llargada, així com un passadís de salt amb perxa, dos passadissos de salt de llargada i triple interiors a l’anella en la recta principal, una mitja lluna pavimentada per a concursos de salt en alçada i una altra mitja lluna amb una zona de llançament de pes amb caiguda en fossat de sorra. El sintètic actual és un paviment prefaricat in situ, de color vermell, que es va instal·lar l’any 1999 i que actualment es troba en un estat de deteriarament molt avançat.

Els treballs, per tant, consistiran en el desmuntatge de la vorada d’alumini actual, l’adequació de la ria a la nova normativa, s’arrencarà el paviment i es sanejaran les vores de la pista i seguidament es farà la nova pavimentació de la pista amb paviment sintètic prefabricat.

La gespa artificial de l’interior no es veurà afectada per l’actuació de renovació, tot i que una de les mitges llunes, la que es troba a sud-est, passarà de paviment sintètic actualment a gespa artificial, donat que hi ha una demanda de zona d’entrenament i preparació per part dels jugadors de futbol així com dels usuaris de la pista d’atletisme que també podran fer-ne ús. També es renovarà el material esportiu, el sorral de llançament de pes i de longitud i l’espai utilitzat pel salt d’alçada.