Figueres reforçarà els controls de seguretat a les entrades i sortides de les escoles

2012-10-04 15:00

El Govern municipal de Figueres treballa en un projecte per reforçar els controls de seguretat durant les entrades i sortides de les escoles de Figueres. La iniciativa s’emmarca en un projecte més global de col·laboradors socials, impulsat des del Servei d’Ocupació de Catalunya, i que té per objectius: fomentar l’ocupació i que les administracions disposin d’un reforç de personal. 

En el cas de Figueres, l’Ajuntament ha decidit adherir-se en un primer moment al programa per col·laborar en la tasca que la Guàrdia Urbana realitzar durant les entrades i sortides de les escoles de la ciutat, vigilant els passos de vianants i facilitant que els escolars entrin i surtin amb seguretat de les escoles. “Es tracta d’una iniciativa que valorem de forma molt positiva i que en el nostre cas s’emmarca en la voluntat del SOC que les feines que es realitzin siguin d’utilitat social i redundin en benefici de la comunitat”, explica el regidor d’Educació, Josep Maria Godoy, qui afegeix que esperem que tot estigui enllestit pel primer trimestre de l’any vinent. 

Camins escolars segurs 

Tot i aquesta novetat, el Govern municipal ha potenciat els últims anys la seguretat a les entrades i sortides de les escoles de Figueres optimitzant els recursos de la Guàrdia Urbana i amb altres iniciatives. En aquest útlim aspecte en destaca el Projecte de camins escolars segurs, elaborat des del Pla d’Intervenció Integral del Centre Històric. 

Com el seu nom indica, el projecte ha servit perquè administració i comunitat educativa treballessin uns intineraris segurs per a la mainada que surt i entra de les escoles del centre. Una zona que, per trama urbana i presència comercial, és de les més transitades de Figueres. Després de realitzar més de 800 enquestes i treballar individualment amb cada escola, els alumnes dels centres van rebre informació amb els camins més segurs per anar i tornar de casa seva fins la seva escola. 

Finalment, i tornant a la iniciativa del SOC, l’Ajuntament està valorant aplicar-lo en altres tasques en benefici de la comunitat.