Figueres reclama el retorn de la bonificació de l’IBI de l’AP7

2009-12-30 13:38

L’Ajuntament de Figueres ha presentat, aquest dimecres, davant la Sotsdelegació del Govern a Girona una reclamació adreçada a la Dirección General de la Coordinación Financiera con las entidades locales, on es demana que es compensin les bonificacions de l’Impost de Bèns Immobles (IBI), que els darrers anys ha realitzat l’Ajuntament a la concessionària de l’AP7. Recordar que les empreses concessionàries tenen una bonificació del 95 % de l’IBI, tal i com s’estipula en l’article 12a de la llei 8/1972 de 10 de maig.

En l’escrit, Figueres reclama la bonificació de l’IBI dels darrers quatre anys, una quantitat que puja a 119.008,55 euros, més els interessos legals que corresponen. Les bonificacions anteriors a quatre anys, segons la Llei d’Hisendes Locals, ja han prescrit.

Setmanes enrera, l’alcalde de Figueres, Santi Vila, ja explicava que “és inadmisible que el Govern de l’Estat eximeixi virtualment del pagament d’un tribut local, sense establir els mecanismes objectius de compensació”.

Vila, en la seva condició de diputat Parlament de Catalunya, recordava que “malgrat que la legislació ha recollit el dret a la compensació dels municipis, els Ajuntaments han hagut d’obrir la via judicial per tal de veure reconegut el dret a ser recompensats per part de l’administració de l’Estat”, una via judicial que ha resultat exitosa per municipis com Sils o Maçanet de la Selva.