Figueres projecta una nova residència per a la gent gran al Poble Nou

2013-02-14 13:00

El govern municipal de Figueres treballa perquè la ciutat disposi d'una segona residència pública per a la gent gran. Amb la previsió que s'ubiqui en uns terrenys del sector Fages de Climent, al barri del Poble Nou, l'equipament tindrà capacitat per un centenar d'usuaris, més un centre de dia. 

L'Ajuntament treballa amb la Generalitat de Catalunya per fer realitat un projecte que hauria d’estar en funcionament el 2015.  Les dues administracions projecten un edifici de planta baixa més tres pisos, que es construirà al costat d'una promoció de pisos de protecció oficial ja existent. 

L’alcaldessa Marta Felip explica que “es tracta d’un equipament necessari per la ciutat davant l’augment de la població envellida. I és que la previsió realitzada per la Generalitat projecta la necessitat que hi hagi 180 places, i actualment en falten 96 per arribar a aquesta xifra”. 

Felip afegeix que la residència no tindrà cap cost per l’Ajuntament. I és que la seva realització es planteja a través d’un concert públic en què s’adjudicarà la construcció i gestió de l’equipament a una empresa. L’objectiu és que la residència tingui el màxim de places concertades i que només hi hagi les places privades necessàries per fer viable econòmicament el projecte.