Figueres presenta la campanya de sensibilització contra les violències masclistes 'Acabem amb els mites'

2020-11-20 14:30

Aquest any, l'Ajuntament de Figueres commemora el 25 de novembre, dia internacional contra la violència vers les dones, amb dues propostes pensades i adaptades a la Covid-19 i per tant, per ser seguides per les xarxes socials i de forma telemàtica.

En primer lloc, una campanya de sensibilització per les xarxes socials sobre les violències masclistes i els seus mites, així com els mites d'amor romàntic. La campanya vol sensibilitzar sobre dos temes, d'una banda les violències masclistes. Per aprendre a reconèixer-les, de la més fàcilment identificable a altres més subtils com la psicològica o fins i tot més complexa com és la violència econòmica. A més, també s'aborden a través d'unes imatges, determinades creences i idees molt arrelades a l'imaginari social, els mites de les violències masclistes.

D'altra banda es vol volen combatre els mites de l'amor romàntic. En l'imaginari social, moltes vegades alimentat per la indústria cinematogràfica, es sostenen unes idees sobre l'amor que poden resultar molt perjudicial per a la salut de les persones, especialment de les dones i les joves. Aquestes idees poden esdevenir la base sobre la qual es sustenta una relació desigual supeditada a un amor irreal "de pel·lícula" i es fa necessari desmitificar.

Per altra banda, l'Ajuntament de Figueres ha elaborat un documental sobre les violències amb dones testimonis de Figueres. Porta per títol "25N. Elles. Vides truncades per violències masclistes a Figueres". S'estrenarà al canal de YouTube de l'Ajuntament de Figueres el dia 25 a les 7 de la tarda.