Figueres presenta el Pla de Sostenibilitat Turística

2022-05-26 13:00

Figueres ha presentat el Pla de Sostenibilitat Turística per convertir el centre històric de la ciutat en una experiència turística total. La proposta, que contempla una sèrie d'actuacions que ascendeixen a gairebé 5 milions d'euros s'engloba en els Plans de Sostenibilitat Turística en Destí en el marc dels fons europeus Next Generation. L'objectiu d'aquests plans és donar finançament als municipis amb vocació turística per tal que puguin modernitzar, transformar i fer més competitives les seves infraestructures i serveis d'ús turístic.

Figueres ha presentat una proposta que se centra en l'espai on es concentren la majoria dels recursos turístics, engloba de forma conjunta i harmonitzada tota la seva oferta cultural, comercial i gastronòmica. L'objectiu és posicionar Figueres com una destinació urbana i cultural de primer nivell, aprofitant atractius turístics únics al món com el Teatre-Museu Dalí o el Castell de Sant Ferran. 

Una de les prioritats del pla és l'ordenació de la zona del Museu Dalí i crear un eix que connecti Casa Natal de Dalí, Rambla, Museu i Castell de Sant Ferran.