Figueres per la República aposta per polítiques socials fermes i potenciar la participació ciutadana

2023-05-25 15:00

En un acte celebrat aquest dimecres a l'Auditori Caputxins, els candidats i candidates de Figueres per la República van destacar, entre molts altres aspectes, el seu posicionament a favor de la centralitat de l’estació del tren, la validesa del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’Octubre, establir una major participació obrint canals de participació ciutadana per diversos mitjans, i fer polítiques socials fermes, sense grans promeses ni propostes faraòniques i prioritzant sempre les més beneficioses pel bon desenvolupament de la nostra ciutat. Hi van intervenir Enric Pujol, Aurèlia Ramos, Alfons Romero, Josep Vilaplana i la cap de llista, Núria Galimany i Granés.

Van comptar amb el suport d'Elisenda Paluzié i Hernàndez, economista, expresidenta de l’Assemblea (ANC) i ponent de la Conferència Nacional del Moviment Civil; Antoni Strubell i Trueta, filòleg, escriptor, Creu de Sant Jordi i exdiputat al Parlament de Catalunya; Anna Arqué i Solsona, impulsora de les consultes populars 2009-2011 i responsable de l’estratègia de comunicació i acció internacional. Impulsora, també, de Primàries Catalunya de la que va ser portaveu a Barcelona i portaveu nacional i, finalment, Pep Rovira i Miret, portaveu nacional i representant electoral de Primàries Catalunya.

L’esdeveniment es va complementar amb audiovisuals com el del projecte documental i periodístic “La revolta de les urnes”, el videoclip
“Anem tirant” del cantautor barceloní Tino del Pozo, així com un vídeo de diverses propostes realitzades per diferents candidats i candidates.

Henar Galán va ser la responsable de recitar el poema “Us reconeixerem sempre” d’Eduard Casas (promotor i coordinador delcol·lectiu Poetes i Músics per la República) i un altre de propi.

L’acte, emotiu, reivindicatiu i molt respectuós, el va tancar el cantautor Josep Tero.