Figueres participa en la cimera de ciutats per l'alta velocitat a Montpeller

2015-10-14 16:00

El Regidor de Relacions Transfrontereres de l'Ajuntament de Figueres, Francesc Cruanyes, va participar ahir a Montpeller, en la vuitena cimera de ciutats per a l’alta velocitat amb representants de Barcelona, Beziers, Carcassonne, Figueres, Girona, Lleida, Montpeller, Narbonne, Nimes, Perpinyà, Tarragona i Tolouse.

Fruit d’aquesta cimera, n’ha sorgit una declaració del Comitè de Ciutats i Aglomeracions per la Gran Velocitat i la Interconnexió Ferroviària del corredor Mediterrani, on es va acordar reiterar les exigències formulades en les anteriors cimeres a Barcelona, Montpeller, Narbona, Perpinyà, Figueres, Besiers i Girona i reafirmar la voluntat de compartir una posició comuna sobre el projecte de la creació d’un territori transfronterer col·laboratiu i innovador, amb el Corredor Mediterrani com a eix connector.

Aquest comitè, va acordar també demanar als estats francès i espanyol, així com a les institucions europees, que continuïn donant suport de manera irrevocable a les inversions projectades i necessàries per finalitzar i assegurar la coherència de la connexió transfronterera, d’acord amb la dimensió europea del corredor mediterrani.

En la seva intervenció, el Regidor de Relacions Transfrontereres Francesc Cruanyes, va recordar la importància de la construcció d’estacions específiques per a mercaderies que, en el cas de Figueres, s’ha de materialitzar en l’estació intermodal de Vilamalla per fer possible el moviment des dels ports de Barcelona i Tarragona fins a França i el centre i el nord d’Europa.

“Aquesta estació també ha de servir per transvasar càrrega dels camions, amb la consegüent disminució de trànsit pesat per l’Autopista entre ambdós països. I no se’ns escapa que aquest node també ha de generar un gran parc empresarial de manipulació i logística a l’entorn de Figueres.”