Figueres no desatendrà cap emergència social diu Masquef (PDeCAT) en resposta a Pere Casellas (PSC)

2017-01-30 17:30

Després de les manifestacions realitzades pel portaveu del PSC a l’Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, que dissabte va ser cessat dels seus càrrecs al govern de la ciutat, el president de l’executiva local del Partit Demòcrata, Jordi Masquef, assenyala que “amb aquestes declaracions es veu, una vegada més, el poc compromís que tenia amb l’acció de govern. Reiterem que les polítiques socials són absolutament prioritàries per al nostre grup, que hem estat, som i serem els primers en defensar els drets de les persones més vulnerables i que no desatendrem cap emergència social”.

Masquef, però, manifesta que “per a nosaltres, les polítiques socials no suposen el repartiment indiscriminat de xecs. Per a nosaltres, les polítiques socials també impliquen invertir en educació, en formació per a joves i persones aturades i en generar llocs de treball fent una política de promoció econòmica a diferents nivells. Tot això figura en el nostre projecte de pressupostos i respon a un model de política social avançat i que té una mirada global sobre la problemàtica de la ciutat”.

El regidor i dirigent del PDeCAT assenyala que “és difícil posar xifres, en aquests moments, al suposat increment de l’emergència social a la ciutat, entre altres coses perquè no disposem de cap pla de xoc ni una radiografia de la probresa, tot i haver-la reclamat reiteradament al fins ara regidor responsable de l’àrea, és a dir al mateix Casellas”.

“Quan l’alcaldessa lamentava, en la roda de premsa de dissabte passat, que el pacte amb el PSC s’havia convertit en un simple repartiment de quotes de poder, però sense cap sentit de coresponsabilitat en l’acció municipal, ho demostra, per exemple, la nul·la presència de Pere Casellas en tot el procés de resolució de la vaga del servei de neteja, tot i la seva condició de primer tinent d’alcalde i de vicepresident de l’empresa municipal de serveis, Fisersa”, es lamenta Masquef.

Tot i això, el dirigent del Partit Demòcrata vol deixar clar que “les meves declaracions estan formulades, en tot moment, des del màxim respecte personal als tres regidors amb els quals hem compartit el govern fins ara. He de reconèixer que tant amb Pere Casellas com amb Alfons Martínez i César Barrenechea hem forjat durant aquest període una bona relació humana que res té a veure amb la problemàtica política de fons”.

D’altra banda, en relació a la possible destinació d’una primera partida pressupostària per al projecte del Museu del Circ, el president de l’executiva local del Partit Demòcrata recorda que “en la reunió de la comissió sobre el circ -i així està reflectit a les actes- el regidor Alfons Martínez, aleshores responsable de l’àrea de Cultura, va manifestar explícitament el seu suport al projecte i, per tant, el coneixia sobradament”.

Masquef assenyala, finalment, que “la llista és molt llarga i no entrarem més en picabaralles de curta volada. A partir d’ara treballarem tots units en el govern de la ciutat, amb amplitud de mires, obviant el sectarisme polític i plantejant una negociació oberta amb voluntat d’entesa amb tots els grups municipals. Tenim la mà estesa a tothom que tingui la ciutat de Figueres i totes les seves ciutadanes i ciutadans com a prioritat absoluta de la seva manera de fer política”.