Figueres millora la connexió peatonal i ciclista entre l'aparcament de la carretera de Llançà i el carrer Mollet de Peralada

2021-10-28 11:30

Figueres ha començat les obres de millora de l’itinerari que fins ara creuava mitjançant un pont que no estava adequat pels vinents i ciclistes. Comptava amb pendents excessos, un ferm poc adequat i manca d’enllumenat, fet que el feia un camí poc segur. 

L’adequació de l’aparcament a la carretera de Llançà i de la Via Làctea i accés al camí de Caboques ha fet incrementar l’ús d’aquest corriol i ha convertit aquest petit tram en una part imprescindible de la ruta saludable que travessa la ciutat de nord a sud. 

Aquest projecte contempla enderrocar una barraca de l’antiga propietat i consolidar el pou i moure les terres per així consolidar el vessant de la mota i permetre posar a nivell l’itinerari actual. 

Seguidament es restaurarà l’encintat i paviment del pont, s’adequarà el ferm de l’itinerari amb material granular estabilitzat i s’executarà una cruïlla per a permetre el pas adaptat de vianants i bicicletes. 

Per fer d’aquest camí, una via segura es dotarà d’enllumenat i es contemplarà la dotació de mobiliari, arbrat i senyalització de l’itinerari exclusiu per vianants i bicicletes. 

Aquesta iniciativa ha començat avui dijous i es durà a terme en un període previst de sis setmanes. Tindrà un cost de 48.385,03€.