Figueres millora el camí de ronda del castell de Sant Ferran on s'hi faran visites guiades

2011-09-21 16:00

L’àrea de Serveis Urbans de l'Ajuntament de Figueres ha finalitzat els treballs de millora del camí de ronda que envolta el castell de Sant Ferran, la fortalesa més gran d’Europa. Donant resposta a una reivindicació dels usuaris, els operaris municipals han desbrossat els marges dels prop de quatre quilòmetres de camí, a més d’anivellar algunes parts del mateix.

A l’hora de realitzar els treballs -conjuntament amb Medi Ambient de la Generalitat, Consell Comarcal de l’Alt Empordà i Consorci del Castell de Sant Ferran- s’ha tingut en compte la presència de la Silene sennenii, una planta autòctona d’aquesta zona i protegida per llei. També s’han condicionat set miradors del sender.

“Amb aquesta acció donem resposta a una reivindicació dels usuaris del camí de ronda un espai que a la setmana utilitzen centenars de figuerencs i figuerenques per a la pràctica de l’esport o senzillament per fer-hi un passeig agradable i gaudir de les vistes a la plana de l’Empordà”, explica el regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip.  

Amb l’objectiu de promocionar la millora realitzada, i sota el títol "Redescobreix la volta al castell de Sant Ferran", l’àrea de Turisme ha preparat unes visites guiades al camí de ronda. Amb un màxim de 25 persones per grup, els interessats rebran les explicacions d’un guia que els mostrarà els valors històrics, paisatgístics i naturals de la zona.

Les visites es faran únicament cap de setmana. El dissabte, a dos quarts de sis de la tarda, i el diumenge, a partir de les onze del matí. Els interessats cal que es posin en contacte amb l’Oficina municipal de Turisme (972 503 155/ 671 654 950 - turisme@figueres.org).