Figueres lluirà dues estelades als espais públics dedicats a Companys i Macià

2012-09-05 17:00

L’Ajuntament de Figueres instal·larà dues estelades durant la Diada Nacional de Catalunya als espais públics de la ciutat dedicats als presidents de la Generalitat Lluís Companys i Francesc Macià. El Govern municipal també ha anunciat que, com és tradicional, una gran senyera decorarà la façana de l’edifici consistorial. 

D’altra banda, i per sisè any consecutiu, l’Ajuntament regalarà 1.000 senyeres perquè els figuerencs i figuerenques engalanin els balcons i finestres durant la Diada. Unes senyeres que es podran aconseguir de forma gratuïta els dies 6 i 7 de setembre a partir de les 10 h a la plaça de l’Ajuntament. La distribució anirà a càrrec de l’Associació de Voluntaris de la ciutat. 

Un dels punts on també hi haurà la senyera és a la plaça Frederic Marès que acollirà l’Ofrena Floral al monument als Drets dels Pobles. Organitzada per l’Ajuntament i Òmnium Cultural, es farà el mateix 11 de setembre, a partir de les 10 h del matí. Aquest any l’ofrena, i seguint amb la política d’austeritat aplicada pel consistori, no es tancarà amb el tradicional aperitiu a l’Hotel President. 

Conferència institucional 

Per a la celebració de la tradicional conferència institucional s’ha convidat a Ferran Requejo, doctor en Filosofia i catedràtic de ciència política, qui ha titulat la seva intervenció “L’emancipació nacional de Catalunya. Una perspectiva comparada”. Un acte organitzat conjuntament des de l’Ajuntament i l’Assemblea Nacional Catalana. Es farà el dilluns dia 10 a les 8 del vespre al Saló de Sessions de l'Ajuntament.