Figueres lliura les Distincions de Ciutat a cinc persones i una entitat

2012-10-12 20:00

Figueres acull aquest diumenge 14 d'octubre a partir de les 20 hores, al Teatre Municipal el Jardí, el lliurament de Distincions de Ciutat 2012. Un acte presentat per Txe Arana i que es realitza conjuntament amb el concert commemoratiu del títol de ciutat.

Es lliurarà la Medalla d'Honor de la Ciutat a Joan Amorós Pla, per la seva trajectòria com a activista cultural del país i pel seu impuls en el desenvolupament del corredor mediterrani. Es reconeixerà amb la Fulla de Figuera de Plata a Martí Carreras Ginjaume, per la seva trajectòria dimanitzadora de la vida cívica, social i cultural de la ciutat i a la Societat Coral Erato en el 150è aniversari de l'entitat per la llarga trajectòria que ha desenvolupat a la ciutat. També es lliuraran tres medalles al mèrit esportiu. La d'or a Joel González Bonilla, millor taekwondista del món en la seva categoria als Jocs Olímpics de Londres 2012. I dues medalles de plata al mèrit esportiu, una per a Javier Marrón Jiménez, per la seva participació olímpica en la competició de taekwondo i l'altra per a Zou Feddal, per la seva participació en la competició de futbol als Jocs Olímpics de Londres. 

Pel que fa al concert commemoratiu del títol de ciutat, que serveix per commemorar el 19 d'cotubre de 1875, quan el rei Alfons XII va atorgar el títol de ciutat a la vila de Figueres, hi actuaran les tres orquestres de la ciutat, la Jove Orquestra de Figueres, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i la Versatile.