Figueres licita quatre treballs d'adequació seleccionats als pressupostos participats 2017

2019-10-28 17:15

L'Ajuntament de Figueres ha licitat els treballs d'adequació i millora de diversos punts situats a la zona est i sud de la ciutat. Concretament, es procedirà a l'arranjament del carrer Nou de Vilatenim, la millora de la plaça de l'Estació i Creu de la Mà, i l'adequació del carril bici de l'Olivar Gran sorgits durant el procés de pressupostos participats de l'any 2017.

Al carrer Nou de Vilatenim s'hi procedirà a la construcció de nous trams de vorera en aquells punts on actualment no n'hi ha, així com a l'ampliació d'altres trams per assegurar-ne una uniformitat i garantir el pas de vianants amb major comoditat i seguretat. Tanmateix, el projecte preveu la construcció de dues plataformes elevades a la calçada que formaran un pas de vianants i permetran creuar els vials amb més seguretat, alhora que serviran per reduir la velocitat dels vehicles de motor. Finalment, també es preveu l'arranjament de la cruïlla amb el carrer Pla de Marquès.

Els treballs que es realitzaran a la plaça de l'Estació consistiran en la repavimentació dels espais de vianants, amb un tipus de paviment sòlid que impedeixi la formació de basses quan plou, i la substitució de les lluminàries existents per unes de noves més eficients.
A més, es procedirà a la substitució de totes aquelles peces dels murets del parterre que estan trencades, i també les del paviment de lloses de formigó. Finalment, també renovar la jardineria i el mobiliari urbà de la plaça.

Pel que fa a la plaça de la Creu de la Mà, el projecte preveu la reurbanització de totes les cantonades, tant les de la plaça com les exteriors, per adaptar-les a l’accessibilitat i a la protecció del vianant. També està previst la transformació de l’interior de la plaça, amb mobiliari nou, més amplitud d’espai, sense el parterre central elevat, nous paviments i enllumenat nou, amb l'objectiu que l'espai esdevingui en un lloc més agradable i funcional per als veïns.

I finalment, l'adequació del carril bici que ha d'enllaçar el nucli de l’Olivar Gran fins a gairebé a Les Forques i el sector Fages de Climent, a tocar l’Avinguda Salvador Dalí, esdevenint un recorregut continu de gairebé 1.300 metres de carril bici que permetrà l'accés directe a equipaments educatius i esportius de la ciutat.
Per aquest motiu, s'ha previst la formació de carrils bici guanyant espai a la calçada, l'ampliació dels guals per permetre el pas de bicicletes sense molestar als vianants, i la creació de plataformes elevades per a bicicletes per travessar els carrers, així com una senyalització horitzontal i vertical durant tot el recorregut.

Els treballs, que es preveuen iniciar un cop passin les festes de Nadal, tenen un pressupost provisional de 309.936,55 € (IVA inclòs) i un termini d'execució estimat de 8 setmanes des de l'inici de les obres.


 

Lloc de cerca