Figueres ja disposa de tres punts per a la recollida de fracció vegetal

2013-10-08 15:00

L'Ajuntament de Figueres ha instal·lat tres contenidors específics per a la recollida de fracció vegetal. L’objectiu d’aquestes instal·lacions és que es pugui recollir de forma selectiva les restes de poda dels jardins (branques, fulles, gespa, etc.) per a poder ser reutilitzades posteriorment.

Els tres punts d’abocament són als barris de l'Olivar Gran (al costat de la plaça Jaume Maurici), Parc Sol (carrer Marià Pujolar) i Serra Floreta. Són zones de la ciutat on s'hi ha detectat una producció important de fracció vegetal. La instal·lació consisteix en un tancat quadrat de fusta tractada de 2,5 metres per 70 d'alçada on s'aboquen només aquest tipus de residus.

L'Ajuntament de Figueres ha repartit un fulletó als veïns dels tres barris per tal d'explicar-los el seu funcionament. Es posa un èmfasi especial en remarcar que només s'hi ha d'abocar la fracció vegetal i que la resta de residus han d’anar al contenidor corresponent o bé s’han de dur a la deixalleria.

El regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, destaca que "és un nou servei que l'Ajuntament posa a disposició dels veïns amb l'objectiu de millorar la gestió dels residus i promoure la recollida selectiva de la fracció vegetal. En funció de la seva acceptació i bon funcionament ens podem plantejar posar-ne en altres indrets de la ciutat".