Figueres intensifica les mesures de suport emocional a les persones que estan buscant feina o la poden perdre

2020-05-15 17:30

Des de l’àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres s’ha detectat un increment de persones que veuen afectat considerablement el seu estat emocional per causa de la situació que estem vivint. Per aquest motiu s’han intensificat els recursos adreçats específicament a l’acompanyament emocional en aquesta situació de crisi. El principal objectiu d’aquesta mesura és treballar perquè aquest desajust emocional no dificulti encara més les opcions de trobar feina. 

Els i les tècniques de l’àrea començaran per fer una valoració conjunta amb l’usuari/a sobre la necessitat de rebre informació i eines en aquest àmbit. A partir d’aquí, si és convenient , facilitaran la informació i accés a eines que ja s’han impulsat des d’altres organismes com la Generalitat de Catalunya o el Col.legi oficial de psicòlegs de Catalunya. Es complementarà amb un acompanyament individual i sessions grupals de suport emocional... Això permetrà garantir que, les persones amb dificultats d’accés a la informació telemàtica i/o problemes de lectoescriptura, rebin i processin la informació de manera adequada.

En aquells casos que es consideri necessari anar més enllà i iniciar teràpia, es derivarà  als professionals de la salut especialitzats en aquests temes.