Figueres instal·arà 400 noves papereres abans de l'estiu

2024-02-14 11:30

El govern de Figueres va encarregar a l’estiu una diagnosi de qualitat, estat i localització de totes les papereres de la ciutat. El resultat ha permès planificar la reubicació de 150 de les 988 ja existents, i la compra de 400 més que s’instal·laran abans de l’estiu.

Els tècnics de serveis urbans van elabrar un mapa actualitzat per analitzar el nombre i localització de les existents, constatant la manca de papereres en diversos espais de la ciutat.

Els nous models de papereres serviran per ampliar-ne el número total, però també per anar substituint les malmeses, estarà adaptat per evitar que amb el vent es buidi la bossa, i també per evitar abocaments incívics de bosses d’escombraries a les papereres.

La primera tinent d’alcalde i regidora de Serveis Urbans destaca que era evident en molts carrers i espais de la ciutat la manca de papereres o el deteriorament d’algunes. “Tenir les papereres que toca a on toca, i coordinats amb el servei de neteja, ens permet ser més eficients, millorar la freqüència de neteja i buidatge, i, en resum, fer que la ciutadania percebi aquest canvi, trobi papereres quan les necessita i mantenir els carrers més nets”.