Figueres i Girona reclamen a l'Estat que garanteixi el servei i la seguretat a la línia del TAV

2014-10-01 14:00

L'alcaldessa de Figueres Marta Felip i l'alcalde  de Girona Carles Puigdemont han emès un comunicat conjunt arran de les incidències en la connexió d’alta velocitat entre les dues ciutats:

"La greu afectació que s’ha produït als túnels de Girona de la línia d’alta velocitat ha deixat incomunicades per tren ràpid les ciutats de Girona i Figueres, i l’enllaç des de Girona cap a França. La paralització del servei s’està allargant molt més del compte i del raonable, i evidencia el que poden ser greus carències en el sistema. La inquietud i la preocupació creix entre els usuaris i la població, que no admeten com és possible que una obra d’aquesta envergadura pugui perillar per causes previsibles, com són les pluges intenses de tardor. I creix la preocupació pels mecanismes que han de garantir un aspecte tan important per a la seguretat del sistema de túnels com són els relatius al bombeig, i a la contenció i canalització d’aigües.

Marta Felip i Carles Puigdemont, que han estat en contacte aquests dies, reclamen al govern espanyol les inversions, els compromisos i l’eficàcia necessaris per corregir les mancances i per complir amb totes les previsions. El progrés i el futur de les ciutats de Figueres i Girona i dels seus habitants depèn en gran part de la qualitat i eficàcia de les comunicacions, tant per carretera com ferroviàries. No és acceptable que s’estiguin dies per bombar aigua, per resoldre l’origen del problema i per restablir el servei d’alta velocitat. Els dos alcaldes denuncien que no hi ha cap compromís ferm pel que fa al restabliment del servei, i que es manté els usuaris en un estat d’indefensió i imprevisió impropis d’un Estat que hauria de tenir celeritat per resoldre els problemes reals dels ciutadans.

Marta Felip i Carles Puigdemont exigeixen respostes al govern de l’Estat que tranquil·litzin els usuaris, que els proporcioni informació rigorosa i fiable sobre el restabliment del servei i que, sobretot, garanteixi que en el futur no es tornarà a produir una afectació d’aquesta magnitud per culpa d’un funcionament deficient o d’una infraestructura sense totes les garanties".