Figueres i els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà s’uneixen per crear la marca de territori 'Empordà' de la mà de la Universitat de Vic

2013-07-01 17:00

L’Ajuntament de Figueres i els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà han decidit sumar esforços per tal de crear la marca de territori “Empordà” que agrupi tots aquests territoris, i han decidit fer-ho de la mà de la Universitat de Vic (UVic), que té àmplia expertesa en el camp de la comunicació i el territori, i més concretament en marques de territori a través del grup de recerca de Traducció Audiovisual, Comunicació i Territori (TRACTE) i del Departament de Comunicació de la Facultat d’Empresa i Comunicació. L’objectiu del conveni, que signaran les quatre entitats, és la regulació de l’assessorament, el disseny, la creació i el desplegament de la identitat conceptual, visual i gràfica de la marca de territori que es vol vincular a l’Empordà.

La realització d’aquest estudi és una de les accions que inclou el pla d’actuacions Empordà 2013, acordat per les dues estructures de promoció turística dels consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, com són la Comissió Turística en el cas del Baix Empordà i l’Associació Empordà Turisme en el cas de l’Alt Empordà. Totes dues entitats compten amb una gran representació del seus respectius territoris.

L’acte de formalització de l’acord tindrà lloc el dijous 4 de juliol, a les 12.00 hores, a la Casa Empordà (plaça de l’Escorxador). Hi participaran Marta Felip, alcaldessa de l’Ajuntament de Figueres; Xavier Sanllehí, president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic, acompanyats d’alcaldes de les dues comarques i d’altres autoritats i persones, en un acte que escenifica una nova etapa de col·laboració a l'Empordà.