Figueres Futur crearà una oficina municipal de captació d'inversions

2023-05-15 19:00

Figueres Futur crearà una oficina municipal de captació d’inversions amb la finalitat de generar riquesa econòmica i diversificar l’economia local. Aquesta és una de les propostes que el partit de Figueres posarà en marxa en cas d’assumir responsabilitats en el govern municipal al llarg del
proper mandat. 

Aquesta nova oficina comptarà amb pressupost i recursos propis per disposar de professionals qualificats que tindran com a única missió la captació d’inversions d’empreses d’arreu del món que es puguin instal·lar a la ciutat o a la seva àrea urbana, amb especial atenció en els sectors de la indústria verda, les noves tecnologies, la salut i la logística. Paral·lelament, es dissenyarà un pla fiscal amb incentius per a les noves empreses que s’acullin al programa i s’acabin instal·lant a la ciutat. 

Les propostes de promoció econòmica de Figueres Futur es completen amb la constitució, en col·laboració público-privada, d’una agència de dinamització econòmica per planificar les polítiques de promoció econòmica, les necessitats formatives, la captació d’esdeveniments i totes aquelles iniciatives que tinguin a veure amb la creació de riquesa i llocs de treball. L’impuls a una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) conjuntament amb el sector del comerç i l’obertura d’una finestra única d’atenció municipal pel comerç i l’empresa són altres de les iniciatives que planteja el partit de Figueres. 

El candidat a l’alcaldia de Figueres Futur, Carles Arbolí, assegura que “Figueres necessita sortir de l’emergència social en què es troba i l’única forma és impulsant polítiques que generin riquesa econòmica i que ens permetin diversificar l’economia, crear nous llocs de treball, captar inversions i reforçar l’oferta formativa”. Segons Arbolí, “hem de trencar amb la cultura del subsidi, que no ens porta enlloc i només serveix per eternitzar els problemes, i passar a ser creadors d’oportunitats perquè la gent es pugui guanyar la vida”.