Figueres estrena 25 nous carretons escombradors per a la neteja manual dels carrers

2023-12-21 16:00

Amb l’objectiu de posar al dia les eines de neteja manual dels carrers de la ciutat, Figueres ha estrenat 25 nous carretons escombradors que substituiran els cabassos de mà que utilitzen actualment els operaris per a la recollida manual de brossa.

Amb les noves eines, es facilitarà la feina de recollida, s’optimitzarà i alhora, també es millorarà l’ergonomia dels treballadors, evitant haver-se d’ajupir tal i com ha de fer ara amb els cabassos manuals.

Els nous carretons escombradors permeten transportar més eines de neteja i tenen més capacitat per dipositar la brossa.

Es tracta de carretons dobles, d’estructura lleugera i ergonòmica, amb rodes direccionals i anti-punxada. Són també compactes, per a poder circular per totes les voreres de la ciutat, i estan habilitats per dur de manera còmode i segura els estris necessaris per a les tasques d’escombrat manual (escombra, recollidor, càvec, bosses...). La capacitat de les bosses és d’entre 110-130 litres.

Un altre dels avantatges és que permetrà arribar a llocs on no es pot arribar amb la maquinària.

Aquest és un pas més per a la millora de la neteja de la ciutat i reforçar-la a tots els barris de la ciutat, una de les prioritats de l’equip de govern.

L’empresa supramunicipal Fisersa va assumir el servei de neteja viària de la ciutat de Figueres a principis de l’any 2022.