Figueres espera atraure més de 350 donants de sang de dijous a dissabte

2016-05-25 13:00

A partir d'aquest dijous, Figueres acull diferents campanyes de donació de sang amb l’eslògan “La Sort de donar sang!”. Estan organitzades pel Banc de Sang i compten amb la implicació de l’Ajuntament de Figueres i l’Associació de Donants de Sang de Girona.

L'objectiu és superar les 350 donacions de sang, xifra necessària per augmentar les reserves de sang que a hores d'ara estan per sota dels nivells òptims, situació que preocupa el Banc de Sang per assegurar el subministrament necessari a tots els hospitals de Catalunya. Les campanyes previstes són les següents:

- Dijous 26, bus al mercat (plaça Font Lluminosa) de 10 a 14 h

- Divendres 27, bus a la plaça de La Marca de l'Ham, de 10 a 13:30 h

- Divendres 27, Hospital de Figueres, de 16 a 20:30 h

- Dissabte 28, Institut Ramon Muntaner, de 10 a 14 i de 16 a 20:30 h

- Dissabte 28, Escola La Salle, de 10 a 14 h

Donar sang és sinònim de salut, per això ser donant és una sort. Com també és una sort per als qui necessiten sang que hi hagi milers de persones que cada any en donen. Gràcies a elles, els malalts poden rebre sang per a les operacions i tractaments.

Amb aquesta campanya de donació es vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:

-      Tenir més de 18 anys

-      Pesar 50 quilos o més

-      En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú. Al web www.donarsang.gencat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.