Figueres es promociona a Madrid amb una presentació a FITUR i al Círculo de Bellas Artes

2024-01-25 21:00

Figueres inicia a Madrid, amb motiu de FITUR 2024, una campanya de promoció cultural i turística de la ciutat i de la figura de Salvador Dalí, que es presentarà també al llarg d’aquest any a Barcelona i París.

El primer dels actes de promoció ha tingut lloc aquest vespre al Círculo de Bellas Artes de Madrid amb una recepció institucional organitzada per l’Ajuntament de Figueres i la Fundació Gala-Salvador Dalí per exposar els principals atractius dalinians de la ciutat per aquest 2024.

L’acte, conduït per Tània Tapia, corresponsal a Madrid d’El Matí de Catalunya Ràdio, ha comptat amb els parlaments de Carmen Páez, directora general de Industrias Culturales, Propiedad Intelectual y Cooperación (Ministerio de Cultura); Montse Aguer, directora dels Museus de la Fundació Gala-Salvador Dalí; Mariona Seguranyes, regidora de Cultura, Patrimoni i Turisme Cultural de l’Ajuntament de Figueres i Jordi Masquef, alcalde de Figueres i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

En el marc de la recepció s’ha presentat la campanya “Casa Natal Salvador Dalí: de Figueres al món”, pensada pel període de Setmana Santa i estiu 2024, i que dona continuïtat al desplegament promocional dut a terme amb motiu de la inauguració de la Casa Natal, el passat 20 d’octubre, sota el lema “Obrim les portes de Dalí” i “On tot va començar”.

Per aquesta nova campanya, s’ha rodat un espot promocional dirigit per David Pujol, director de cinema i autor, entre altres, del documental “Esperando a Dalí” (2023). L’espot, que es pot veure en català i castellà i està subtitulat en anglès i francès, pren com a protagonistes la ciutat de Figueres i la figura emblemàtica del geni empordanès.