Figueres es prepara per a la Diada Nacional de Catalunya

2010-09-10 18:34

Figueres es prepara per a la celebració demà de la Diada Nacional de Catalunya. Aquest matí, operaris de la brigada municipal enllestien la instal·lació de senyeres a diferents espais de la ciutat. “Enguany, des del Govern municipal hem impulsat la instal·lació de més senyeres, a part de les habituals que cada 11 de setembre es posen als edificis municipals, amb la voluntat que s’hi quedin instal·lades durant tot l’any”, explica el vicealcalde Francesc Canet, qui afegeix que “es tracta de demostrar sense complexos que Figueres és una ciutat catalana”.

Conferència institucional

L’Ajuntament de Figueres ha organitzat per a aquesta diada una conferència de marcat caràcter transfronterer. L’acte, avui divendres a partir de les 19.30 h al Saló de Sessions, anirà a càrrec de l’escriptor i premi Lletra d’Or 2010, Joan – Daniel Bezsonoff, qui pronunciarà la conferència “El passat, el present i el futur del català al nord de l’Albera”. Coincidint també amb la diada, aquesta nit i a partir de les 21.30 h al Teatre Municipal el Jardí, es realitzarà un concert extraordinari de l’Orquestra de Cambra de la Schubertíada de Vilabertran.

Destacar que demà, 11 de setembre a partir de les 11 h, Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Figueres han organizat la tradicional ofrena floral al monument als Drets del Pobles, situat a la plaça Frederic Marès – Avda Salvador Dalí.D'altra banda aquest matí s’han exhaurit les mil senyeres que l’Ajuntament regalava per contribuir a engalanar els balcons i les finestres de Figueres.